Najbolji Auto Do 30 000 € u 2020.

Danas je više proizvođača automobila nego IKADA u svetu. Počev od Američkih, Francuskih, Nemačkih pa sve do Kineskih i Korejskih. Čak su i Rumuni postali “jaki”. Kako odabrati? Evo nekih činjenica.

Po tržišnom istraživanju – potrošači troše više novca na automobile nego ikad ranije, ali troškovi potpuno novih automobila i dalje rastu. Međutim, mnogi modeli imaju tendenciju da budu pristupačniji od uobičajenih cena za nove automobile od 29.000 eura i više, i samim tim su podjednako ubedljivi ili više u poređenju sa skupljim ponudama. Terali smo naše urednike da odaberu najbolji automobil koji je sada dostupan i koji ima cenu ispod 30.000 eura. Nije bilo lako, zato što svako ima svoje preferencije. Za svakoga na tržištu postoji postoji nešto, uključujući one koji traže svoju drugu porodičnu limuzinu, srednje teretni kamion ili eventualno sportski automobil, i to utiče na proces. Jer ne voli svi isto, ali činjenica ostaje ista. Postoji mnoštvo fantastičnih opcija ispod 30.000 €, zaista – i to mnogo više nego ikada.

NAŠ IZBOR: SUBAFU FORESTER – Najfiniji SUV za vaš novac.

Subaru Forester 2020

Postoji mnogo, mnogo fantastičnih automobila u ovoj klasi, kao što po netu možete videti. Za mene, međutim, koji želim performanse u svim vremenskim uslovima i dovoljno prostora za dva ili tri velika deteta. Mnogo tražim. Pored toga, želim nešto što bi moglo da vuče malu prikolicu, odnese nekoliko kajaka na krovni nosač, a takođe i sa dovoljno aktivnih bezbednosnih sistema da svoj život pojednostavim kada krstarim ulicom do aerodroma u 4 sata ujutro. Idealna opcija za mene u tom pogledu? Nije baš najsportiji automobil. 182 konjske snage u 2,5-litarskom plosnatornom motoru dovoljno je samo da stvari budu zanimljive, mada je i CVT … u najmanju ruku diskretni. Cene za Forester počinju od 25.505 e. Uključio bih opciju da dobijem 795-ov tehnološki paket, koji obogaćuje (već prilično dobar) sistem EieSight sistemom za praćenje slijepih tačaka i alarmima za unakrsni saobraćaj, a istovremeno uključuje i veći Starlink ekran. Zaista, vrlo dobra vrednost u odnosu na najbliži Volvo. Zanimljiiv za vožnju, stabilan na putu i odličan za celu porodicu. U ovom slučaju – naš i više nego očigledan izbor. Ugledna marka, ugledan auto. Svaka preporuka. Za naš ukus – najbolji auto za manje od 30 000 € u 2020. godini.