Najbolja porodična vozila – 2020

Imati domaćinstvo – posebno rastuće – znači da je vaš izbor automobila izuzetno važan izbor. To ne samo da može biti velika investicija, već pored toga mora odgovarati vašem načinu života i zahtjevima, bez obzira želite li najekonomičnije domaćinstvo ili najefikasnije.

Fantastična vijest je da je na raspolaganju opsežan izbor, dok je riječ o porodičnom hatchbacku, SUV-u ili MPV-u sa pet ili sedam sjedala ili možda zippy električnom automobilu koji održava vaš ugljični otisak. Također će vam trebati da vaš sljedeći automobil bude opremljen tehnologijama za održavanje zabave porodice, najnovijim informativno-zabavnim sistemima, DAB digitalnim radiom i Bluetooth vezom.

Hečbekovi ostaju popularna opcija za porodice: nisu preveliki, izuzetno su funkcionalni, a također su i tekući troškovi pošteni. Vjerovatno ćete za hatchback dobiti daleko bolji MPG od blažeg crossovera.

Sigurnost je od presudnog značaja kada odabirete automobil za domaćinstvo – provjerite Euro NCAP sigurnosne ocjene bilo kojeg novog vozila o kojem razmišljate o kupovini. Pored toga, morate uzeti u obzir da li je vaša autosjedalica za dojenčad skladna, kao i broj Isofix bodova koje ćete pronaći u vozilu.

Ako razmišljate o kupovini jednog od ovih vozila, naš savet je da proučite sve mogućnosti i specifikacije vozila pre kupovine i iznajmite željeni automobil na najpouzdanijem najmu automobila u Beogradu, kao i da li je automobil pravi za vas.

SEAT Arona

Ako tražite među najboljim malim porodičnim automobilima, SEAT Arona bi mogao biti za vas. Daje kompaktan otisak u atraktivnom crossover karoserijskom stilu, imajući dovoljno prostora da stane malo porodice i nekoliko torbi u svojoj prostranoj unutrašnjosti.

Seat Arona

Prtljažnik pruža 400 litara prostora s fleksibilnim podlogom za prtljažnik, što nije baš toliko veliko kao prtljažnik Citroena C3 Aircrossa, ali stvara našu preporuku jer je daleko superiorniji višenamjenski uređaj sa sistemom prilagođenijim korisnicima i mnogo boljim prilazni put. Izaberite između širokog izbora nivoa opreme i efikasnih motora.

Suzuki Vitara

Suzuki Vitara

Suzuki Vitara je stjenovitiji mali crossover u usporedbi s mnogim svojim natjecanjima, nudeći potiskivanje na sva četiri kotača kod nekih verzija i pravi terenski kapacitet. Čini se kao da može lako izdržati strogoće porodičnog života, pruža taman toliko prostora za malo domaćinstva i prilično ugodnu vožnju u potpuno istom trenutku. Ako to uspijete riješiti ne koristeći superiornu značku, naići ćete na automobil prepun odjeće koji ima izuzetnu vrijednost i za PCP fond.

Renault Captur

Renault Capture

Renault Captur motori su štedljivi – ako su pomalo osposobljeni za redovne izlete na autocestu – i – elegantni, što ga čini savršenim malim domaćinstvom za pijuckanje po gradu.

Uz to, podsjeća na odgovarajući SUV koji koristi visoko držanje za vožnju i zaista mirnu vožnju, što znači da se ne biste trebali osjećati kao da previše kompromitirate. Crtica može izgledati pomalo nezgodno u odnosu na takmičenja, no jednostavna je za upotrebu, sistem ekrana osetljiv na dodir je svetao i lak za rukovanje, a prostora ima puno. Dostupni motori – paleta EcoBoost benzina i TDCi dizela – jaki su, ali elegantni, a dobijate veliku količinu opreme po cijeni za gotovo bilo koju verziju.

Škoda Kodiaq

Škoda pravi izvrsne porodične automobile – ako je domaćinstvo sa pet sjedišta ili ako ima sedam udaljenosti. Kodiaq je najveći model koji koristi set stolica u prtljažniku koji zapravo pojačavaju vlastitu korisnost. Fantastične veličine za djecu ili čak povremene odrasle osobe kada se preklope do tla i oslobode značajnih 630 litara prtljažnika.

Skoda Kodiaq

Ako odaberete Kodiaq s pet sjedišta, ovo je stvarno oko 720 minuta jer nema trećeg reda koji bi se zauzeo za pod. Sa svim sjedalima na mjestu, na raspolaganju vam je 270 litara sobe, što može biti sasvim dovoljno za vašu sedmičnu trgovinu hranom ili nekoliko komadića, dok je soba ispred i u sredini prilično prostrana, s dobrom unutrašnjošću. Dostupan je masivan niz verzija – ako se radi o sportskom VRS-u ili čak o Scout-u fokusiranom na off-road, koji pokreće izbor moćnih motora. Prilično je jednostavno parkirati i voziti, a ne osjeća se zastrašujuće, čak i unatoč velikim dimenzijama.

Ili probajte … Dacia Duster

Dacia, Duster

Dacia Duster dobiva vanjska mjerenja kompaktnijeg crossovera, ali koristeći uobičajeniji SUV / terenski izgled. Pound-for-pound je fantastičan jeftin porodični automobil jer košta sličnu količinu u malom hatchbacku, ali pruža praktičnu unutrašnjost, izdašnu listu brzina kod viših specifikacija i nekoliko impresivnih terenskih kapaciteta ako se osjećate skloni .

Iznutra je crtica mnogo korisnija od skupog osjećaja, ali je jednostavna i laka za upotrebu. Dalje unazad, područje zadnjih sedišta je dovoljno, a prtljažnik od 445 litara dobro je oblikovan i jednostavan za pristup.

Vaš će se automobil pokazati pravim izborom tek nakon završetka ljudske situacije kada ćemo moći ponovo putovati. Do tada posjete restoranima, kafićima i drugim mjestima za uživanje u slobodnom vremenu možete zamijeniti dostavom hrane i pića i online sportskom kladionicom.