Koji su najprodavaniji porodični automobili?

Kupovina automobila nije nimalo laka. Potrebno je naći kola koja su sigurna, udobna i lagodna za vašu porodicu i koja se slažu sa vašim primanjima. Ovde ćemo predložiti neke od najboljih porodičnih automobila koje možete da nađete.

HONDA CIVIC

Honda Civic je iz subcompact linije prešla u compact liniju Honda automobila. Iako izgleda kao da je došao direktno sa ulica Japana, ovo je ipak evropski model koji se dosta razlikuje od japanskog. Motor 1.8 daje potrošnju od oko 5,4 litara na 100km. Ovlašćeni servisi su često skuplji nego kod Golfa, ili Focusa, ali možete uštedeti novac korišćenjem nezavisnog servisa.

Ima dovoljno mesta za četvoročlanu porodicu, gepek je prostran, a postoji i mogućnost njegovog proširenja spuštanjem zadnjih sedišta. Godine 2019. prodato je 815.644 ovih vozila.

Honda Civic - Wikipedia
HONDA CIVIC

FORD FOCUS

Novi Ford Focus je odličan izbor za porodicu. Pristojne je veličine, prostranosti i udobnosti. Motor je štedljiv što veoma odgovara vozačima.

Ima najnoviju tehnologiju koja može da vas upozori na potencijalne sudare ili čak da zakoči ako vi ne stignete na vreme.

Zbog toga je jedan od najpouzdanijih automobila danas, veoma brz i praktičan. Prošle godine je prodato 338.918 ovih vozila.

Ford Focus Review, Pricing and Specs
FORD FOCUS

PEUGEOT 3008

Peugeot ima dosta automobila koji mogu da konkurišu za najbolje porodične automobile, ali jedan od najboljih i najprodavanijih je svakako Peugeot 3008. Iako je njegov spoljašnji izgled malo kritikovan, niko ne može da se požali na udobnost i sigurnost ovog automobila.

Prtljažnik je veoma prostran, taman za jednu poveću porodicu. Prošle godine prodato je 315. 345 ovih vozila.

Peugeot 3008 - Wikipedia
PEUGEOT 3008

CITROEN C4

Citroen C4 je kompaktni automobil niže srednje klase koji proizvodi francuski proizvođač automobila Citroen od jeseni 2004. godine.Benzinski motori troše u proseku 7 do 8 litara na 100 pređenih kilometara, dok se ekonomičniji dizel motori kreću sa oko 5 litara na 100 km.

Bezbedonosne opreme ima dosta, a dobro je prošao i na crash testovima. Iako spolja deluje kao mali automobil, unutrašnjost je dobro iskorišćena i prostrana.

Čak su ga i sportske kladionice nekoliko godina zaredom davale kao glavnu nagradu.

Veoma je udoban automobil i pravi je izbor za porodicu. Dobro se prodaje, 2019. godine je prodato čak 307.543 vozila.

Ситроен Ц4 — Википедија
CITROEN C4